DINSDAG 12 november 08:00 uur

Buien, mogelijk met hagel, onweer en windstoten.

Rond een depressie ten zuidoosten van Schotland (afgelopen nacht 985 hPa) stroomt met een zuidwestelijke stroming onstabiele lucht naar ons toe. Boven de Noordzee ontstaan daardoor talrijke buien. Na de ruim 10 mm frontale regen die gisteren overdag in Den Haag-Laakkwartier viel, kregen we afgelopen nacht met buien te maken waarbij er nog eens 11 mm viel. Op Schiphol viel tussen gistermorgen 8 uur en vanmorgen 8 uur maar liefst 27 mm. Ook overdag houden we een wisselende bewolking met buien, mogelijk met hagel, onweer en windstoten. De wind is verder zuidwestelijk, matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig en het wordt tussen de buien door maximaal 8°.

Komende nacht en morgen verandert er niet veel. De wind ruimt vanavond naar west en blijft matig tot krachtig. De minima komen rond 4° uit. Morgen neemt de west- tot zuidwestenwind geleidelijk af tot matig, aan zee eerst nog tot vrij krachtig. De maximumtemperatuur wordt dan circa 9°.

Donderdag komen we onder invloed van een nieuwe depressie die van de oceaan naar de Golf van Biscaje en Frankrijk trekt. Een front ervan kan ons later bereiken. We hebben dan veel bewolking met enige regen en motregen. De wind wordt zuidoostelijk en het wordt dan niet warmer dan 7°.  Het lagedrukgebied strekt zich vrijdag uit van Duitsland via midden-Europa naar het westelijk Middellandse Zeegebied. Het blijft dan ook wisselvallig en met een noordoostenwind wordt vrij koude lucht aangevoerd. Warmer dan 5 of 6° zal het niet worden. Ook in het weekend en begin volgende week zal er nog niet veel veranderen.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!

Weerman Huub Mizee

 

“Bladeren vliegen door de lucht. Herfst!”
(Foto: Ab Donker, Buurmalsen)