DINSDAG 6 juni 07:30 uur.

Vandaag overwegend zonnig, morgen wat meer bewolking.

Een hogedrukgebied ten noordwesten van Schotland (1028 hPa), dat al wekenlang ons weer bepaalt, zorgt ook nu nog steeds voor een noordoostelijke stroming. Hiermee wordt vandaag lucht aangevoerd waarin maar weinig bewolking voorkomt. Alleen in het noordelijk deel van Zuid-Holland komen enkele wolkenvelden voor, afkomstig van de Noordzee. Deze zullen vandaag wel weer oplossen. De noordoosten- tot noordenwind wordt, net als de afgelopen dagen, matig, aan de kust vrij krachtig en de maximumtemperatuur komt uit op 20 of 21°, aan zee blijft het iets koeler.

Boven Duitsland bevindt zich in de hogere luchtlagen een lagedrukgebied dat het komende etmaal in de richting van ons land trekt. In de loop van de komende nacht komt er vanuit het oosten dan ook wat meer bewolking. Het blijft wel droog. De noordoostenwind neemt vannacht iets af en de minima komen rond 12° uit. Morgen overdag zijn er ook enkele wolkenvelden, maar er komt ook geregeld zon. De wind blijft noordoostelijk en matig en de temperatuur loopt op tot omstreeks 20°, aan zee blijft het opnieuw iets koeler.

Het hogedrukgebied bij Schotland trekt de komende dagen naar het noordoosten en donderdag komt het boven de Noorse Zee te liggen (1028 hPa). We krijgen dan weer zonnige perioden en met de matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind wordt er warmere lucht aangevoerd. Donderdagmiddag wordt het zo’n 23°.

Vrijdag ligt het hogedrukgebied boven Scandinavië (1028 hPa) en wordt er met een oostelijke stroming steeds warmere lucht aangevoerd. Vrijdag wordt het een graad of 25, in het weekend komen de maxima rond de 28° te liggen. Het blijft daarbij aanvankelijk droog met zonnige perioden, vanaf zondag is er een kleine kans op een enkele regen- of onweersbui.

Ook begin volgende week blijft het zomers met slechts een kleine kans op een regen- of onweersbui.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!

Weerman Huub Mizee

Maandag was het opnieuw een prachtige, zonnige dag.
(Foto: Bert Houdijk, Den Haag)