DONDERDAG 8 december 07:00 uur.

Enkele buien, mogelijk met hagel of natte sneeuw, vanmiddag afnemend. Vannacht aanvriezende mist, morgen af en toe zon.

Een storing behorend bij een klein lagedrukgebied boven het noorden van Duitsland trekt vanmorgen over onze omgeving naar het zuidoosten. Hierbij vallen nogal wat buien, mogelijk met hagel of natte sneeuw. In de loop van de dag wordt de buiïgheid minder en krijgen we wat meer de zon te zien. Er staat een zwakke tot matige, aan de kust eerst vrij krachtige noordwestenwind, in de loop van de dag iets afnemend. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 5°.

Vanavond en komende nacht blijft er kans op een enkele bui. Verder zijn er opklaringen en kan er op verschillende plaatsen aanvriezende mist ontstaan. De wind neemt verder af en wordt zwak zuidoostelijk. Het gaat licht vriezen met minima rond -2°. Morgen ligt ons land tussen verschillende lagedrukgebieden. De dag begint op verschillende plaatsen met aanvriezende mist. Die zal in de loop van de dag minder worden waarna we de zon zo nu en dan te zien zullen krijgen. Verder blijft er kans op een enkele bui. De wind zal niet meer zijn dan 2-3 Bft, overwegend uit zuid tot zuidoost. Het wordt geleidelijk nog wat kouder, want het wordt niet warmer dan 2 of 3°.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het opnieuw licht vriezen en kan er wederom aanvriezende mist ontstaan. Zaterdag overdag blijft er in de kustgebieden een kleine kans op een winterse bui. Verder blijft er na de eventuele ochtendmist vrij veel bewolking, hoewel er in de loop van de dag ook af en toe zon kan zijn. Het wordt dan circa 4°.

Zondag krijgen we mogelijk te maken met een storing. Een klein lagedrukgebied komt boven de Noordzee te liggen en een front ervan kan ons overdag met enige (natte) sneeuw bereiken. In de nacht en ochtend ligt de temperatuur net iets onder nul, overdag wordt het hooguit 2 of 3°.

Volgende week blijft het koud met ’s nachts licht vorst en overdag een temperatuur rond of iets boven nul.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina! 

Weerman Huub Mizee

Mooie schapenwolkjes, woensdag.
(Foto: Lida Onderwater, Zoeterwoude)