VRIJDAG 22 januari 07:00 uur.

Vandaag perioden met zon, morgen weer enkele buien.

Een actieve frontale golf met regen trok afgelopen nacht over onze omgeving naar het noordoosten. Gisternacht was er ook al een storing gepasseerd en dat leverde op verschillende plaatsen veel neerslag op. Zo viel er in Kijkduin 13 mm, in Den Haag-Laakkwartier en in Gouda-noord 15 mm. Inmiddels is de storing boven het zuiden van Denemarken aangekomen en stroomt er bij ons met een westelijke stroming lucht vanaf de oceaan binnen. Dankzij een zwakke rug van hoge druk blijft het vandaag droog en komen er vooral vanmorgen ook zonnige perioden voor. Vanmiddag zal de bewolking geleidelijk toenemen. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige wind uit zuidwest tot westen en het wordt ongeveer 7°.

Komende nacht bereikt een volgende storing onze omgeving. De bewolking neemt dan ook verder toe en later vannacht kunnen er enkele buien voorkomen met een kleine kans op korrelhagel, natte sneeuw en/of onweer. Overdag blijft er vrij veel bewolking met ook dan nog mogelijk een enkele bui. De wind krimpt vanavond naar zuid en neemt af tot matig of zwak. De minima komen rond 2° te liggen. Morgen ruimt de zwakke tot matige wind naar zuidwest tot west en wordt het omstreeks 5°.

In de nacht van zaterdag op zondag zal een volgende storing met enkele buien passeren. Zondag overdag krijgen we in de loop van de dag weer af en toe zon en kan het droog blijven. Het wordt dan opnieuw zo’n 5°.

Begin volgende week blijft het wisselvallig met van tijd tot tijd regen of natte sneeuw. Overdag wordt het 4 tot 6°, ’s nachts komt de temperatuur iets onder het vriespunt. Later in de week kan het zachter worden. Sommige berekeningen geven aan dat de temperatuur met 10 of 11 graden weer in de dubbele cijfers kunnen komen!

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!

Weerman Huub Mizee

Het zeewater heeft een temperatuur van 5 a 6°, maar voor sommigen is dat toch niet te koud.
(Foto: Peter Voogd, Scheveningen)