MAANDAG 27 juni 08:30 uur.

 Vandaag enkele buien, morgen droog en overwegend zonnig.

In het weekend kregen we zaterdag later in middag te maken met de neerslag van een front dat boven het oosten van Nederland lag. In Zoetermeer werd 5 mm gemeten, bij Hoek van Holland viel tot 20 uur 6 mm, vervolgens viel er in de avond en nacht nog enige tijd regen waarbij op Schiphol 7 mm neerslag werd gemeten. Zondag overdag kwam de zon geregeld door de bewolking en kon het 22 tot 23 graden worden.

Vandaag krijgen we te maken met een trogvormige storing die ons later vanmorgen vanuit het zuidwesten zal bereiken. Eerst is er nog geregeld zon, maar vanuit het zuidwesten zal de bewolking toenemen en er volgen enkele buien, plaatselijk met onweer. In de loop van de middag komt er ook weer geregeld zon. De wind is overwegend zuidwestelijk, maar niet meer dan 2-3 Bft. De maximumtemperatuur komt uit op circa 20°.

Komende nacht trekt er nog een zwak front vanuit het zuidwesten over het noordelijk deel van ons land. Er zijn dan nog enkele wolkenvelden, maar geleidelijk krijgen we meer opklaringen. Bij een zwakke tot matige zuid tot zuidwestenwind daalt het kwik tot circa 11°. Boven Frankrijk komt vannacht een hogedrukgebied tot ontwikkeling dat morgen boven Duitsland komt te liggen (1022 hPa). Dankzij dat hogedrukgebied wordt het morgen een droge en overwegend zonnige dag. De zwakke tot matige zuidwestenwind krimpt naar zuidoost en het wordt omstreeks 23°.

Het hogedrukgebied ligt woensdag boven het zuiden van Noorwegen en Denemarken (1021 hPa). Met een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind wordt er warmere lucht aangevoerd waarin het met 27° zomers warm kan worden.

In de loop van donderdag trekt er vanuit het zuidwesten een front over. Eerst is er nog wel wat zon, in de loop van de dag krijgen we met enkele buien te maken. Het wordt dan zo’n 24°.

Daarna komt ons weer onder invloed van een nieuw hogedrukgebied dat over Frankrijk naar Duitsland zal trekken. Er komt geregeld zon, mogelijk afgewisseld door een enkele bui. De maxima komen daarbij rond 22° te liggen.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!

Weerman Huub Mizee

Hoewel het zondag overdag droog bleef, was er soms toch nog aardig wat cumulus bewolking.
(Foto: Anita Ketel, Scheveningen)