WOENSDAG 8 december 07:00 uur.

Perioden met zon, langs de kust kans op een bui. Morgen meer buien.  

Het frontensysteem van een diepe depressie boven het zuidwesten van Schotland (afgelopen nacht 965 hPa) trok gisteravond en afgelopen nacht met bewolking en regen over onze omgeving naar het oosten. Bij Voorschoten viel 5 mm neerslag, in zowel Kijkduin als in Den Haag-Laakkwartier 6 mm en in Hoek van Holland 8 mm.

Inmiddels stroomt er met een zuidelijke stroming drogere lucht naar ons toe. We krijgen vandaag dan ook perioden met zon. Langs de kust ligt echter een trogvormige storing, daar is dan ook kans op een enkele bui. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig en verder wordt het ongeveer 7°.

Komende nacht zijn er opklaringen, maar ook dan is er langs de kust kans op een bui. De zuidenwind neemt iets af en de minima komen dichtbij het vriespunt uit met op verschillende plaatsen vorst aan de grond. Morgen bereikt een volgend front onze omgeving. Er is dan meer bewolking en er komen ook meer buien voor. De zuiden- tot zuidwestenwind zal matig tot vrij krachtig zijn en het wordt 6 of 7°.

Vrijdag wordt ons weer bepaald door een lagedrukgebied dat zich uitstrekt van de Shetland eilanden tot boven ons land. Er is dan veel bewolking en er zijn perioden met regen en natte sneeuw. Met maxima van slechts 3° zal het een koude dag zijn.

Ook in het weekend blijft het wisselvallig. Zaterdag wordt het 7, zondag kan het 8° worden. Zondag trekt er vanuit het zuidwesten een warmtefront over, daarachter stroomt met een zuidwestelijke stroming zachtere lucht naar ons toe. Maandag kan het circa 10° worden. Daarna blijft het licht wisselvallig en wordt het weer wat minder zacht.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!

Weerman Huub Mizee

De ijsbaan ligt er al klaar voor. Nu alleen de vorst nog.
(Foto: Ton Wesselius, dinsdag, Koudekerk aan den Rijn)