VRIJDAG 23 augustus 07:00 uur

De komende dagen volop zomers.

Een hogedrukgebied (1031 hPa) strekt zich nog steeds helemaal uit van de Golf van Biscaje via België en Duitsland naar Polen. Het blijft de komende tijd voor zomers weer zorgen. We kunnen dan ook een overwegend zonnige dag verwachten, er drijft alleen wat hoge sluierbewolking over. Verder is er slechts een zwakke, overwegend zuidelijke wind en wordt het ongeveer 25°. Langs de kust vanmiddag bij wind van zee wat lager.

Komende nacht zal er geen of weinig bewolking zijn De wind wordt zwak oostelijk en de minima komen rond 14° te liggen. Morgen zal het opnieuw overwegend zonnig zijn. Bij een zwakke tot matige oost- tot zuidoostelijke wind wordt het dan omstreeks 28°.

Zondag blijft het zomers met veel zon en plaatselijk kan het dan 30° worden. Ook begin volgende week weet het zomerweer nog van geen wijken. Pas vanaf dinsdag is er een kleine kans op een enkele bui. Het blijft echter nog zomers warm. Vanaf woensdag of donderdag komt de temperatuur wat lager uit, maar in de middag blijft het kwik (ruim) boven de 20° uitkomen.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!

Weerman Huub Mizee

Donderdag was al een prachtige zomerdag. De komende dagen blijven zomers.
(Foto: Jan van der Sman, Schipluiden)