DONDERDAG 12 december 07:00 uur

Eerst zon, vanmiddag toenemende bewolking, later gevolgd door regen. Ook vannacht en morgen perioden met regen.

Afgelopen nacht trok er een zwakke storing over onze omgeving waarbij enkele buitjes vielen. Tot 7 uur viel er in Den Haag-Laakkwartier 0,5 mm. Vanmorgen krijgen we te maken met een rug van hoge druk die van west naar oost zal passeren. Er zijn dan eerst ook flinke perioden met zon. Vanmiddag zal de bewolking echter toenemen en later vandaag volgt er regen op de nadering van een front. Het front behoort bij een depressie die zich vandaag ten westen van Schotland ontwikkelt en vervolgens in de richting van ons land zal koersen. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig, langs de kust vrij krachtig. Verder wordt het vandaag ongeveer 6°.

Vanavond en vannacht hebben we veel bewolking en perioden met regen wanneer verschillende fronten passeren. De wind krimpt naar zuid tot zuidoost en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust tot krachtig of hard, windkracht 6-7.  De minima komen rond 3° te liggen. Ook morgen hebben we perioden met regen. Later zijn er enkele opklaringen mogelijk, maar kunnen er ook nog buien voorkomen. De depressie ligt dan dichtbij ons land. Eerst hebben we daardoor een zwakke tot matige veranderlijke wind, in de loop van de dag wordt de wind westelijk en aan zee opnieuw krachtig. De maximumtemperatuur wordt omstreeks 7°.

Een krachtige westelijke stroming voert in het weekend lucht vanaf de oceaan aan waarin verschillende storingen mee trekken. Het blijft dan ook bijzonder wisselvallig met van tijd tot tijd regen en veel wind. Met maxima van circa 8° is  het aan de zachte kant. Na het weekend nemen de neerslagkansen af en wordt het nog wat zachter. Dinsdag kan het mogelijk circa 12 ° worden.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!

Weerman Huub Mizee

Even een uitstapje buiten de grens. Mooie ribbelwolken, dinsdag in Münster, Duitsland.
(Foto: L. Ritter)