DONDERDAG 26 november 07:00 uur.

(In verband met een lang vrij weekend verschijnt de eerstvolgende toelichting op maandagochtend.)

Af en toe regen of motregen.

Boven onze omgeving bevindt zich een zwak koufront dat nog iets verder naar het zuiden trekt. Hierdoor is het bewolkt en valt er plaatselijk wat regen of motregen. De wind zal daarbij niet meer zijn dan 1-3 Bft, voornamelijk uit een noordwestelijke richting. De temperatuur is afgelopen nacht iets opgelopen en is ongeveer 10°. Dat zal vandaag ook zo blijven.

Komende nacht verandert er niet veel. Het is dan bewolkt en nevelig met plaatselijk mist of wat regen en motregen. Bij weinig wind daalt het kwik tot 7 of 6°. Ook morgen is het bewolkt met hier en daar nog enige regen of motregen. De wind wordt overwegend oostelijk, maar ook dan niet meer dan 2-3 Bft. De maximumtemperatuur wordt omstreeks 9°.

Een hogedrukgebied boven Scandinavië heeft in het weekend verbinding met een hogedrukgebied op de oceaan. Hierdoor krijgen we te maken met een oostelijke stroming waarmee wat koudere lucht wordt aangevoerd. Naast wolkenvelden zijn er perioden met zon en het wordt, afhankelijk van de hoeveelheid zon, 7 tot 9°. In de nacht van zaterdag op zondag kan het kwik dalen tot dichtbij het vriespunt. Ook zondag zijn er perioden met zon en blijft het droog. Het wordt dan niet warmer dan circa 5°.

In de nacht van zondag op maandag komen de minima opnieuw rond het vriespunt te liggen. Maandag overdag hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden. Het wordt dan ongeveer 5°. De dagen erna zal het licht wisselvallig zijn met weinig neerslag en soms wat zon. Dinsdag kan het tijdelijk zachter zijn, verder wordt het overdag een graad of 6.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!

Weerman Huub Mizee

Mooie haloverschijnselen in de hoge bewolking, woensdag.
(Foto: Gieny Westra, Katwijk)