WOENSDAG 8 juli 09:00 uur.

Perioden met regen en motregen.

Een frontale zone met verschillende golfvormige storingen ligt vandaag van west naar oost boven ons land. Er is daardoor veel bewolking en er zijn vooral vanmorgen perioden met regen en motregen. De afgelopen nacht is er ook al aardig wat regen gevallen. Zo viel er tot 8 uur vanmorgen in Zoetermeer, op Schiphol en luchthaven Rotterdam 4 mm, in Hoek van Holland en Den Haag-Laakkwartier 6 mm. De zuidwestenwind is overwegend zwak en wordt in de loop van de dag veranderlijk. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 18°.

De frontale zone blijft vannacht en morgen boven ons land. Er blijft dan ook veel bewolking met van tijd tot tijd regen en motregen. Komende nacht is er nog weinig wind, morgen krijgen we in de loop van de dag een matige, aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind. De minima liggen vannacht rond 14°, morgen wordt het opnieuw zo’n 18°.

Een laatste storing aan het front trekt morgennacht naar het oosten weg. Vrijdag komen we dan in een noordwestelijke stroming met aanvoer van onstabiele lucht. Daarbij zullen in de ochtend enkele buien voorkomen, ’s middags krijgen we geleidelijk opklaringen. Ook dan zal het circa 18° worden.

Zaterdag komt er een hogedrukgebied (1029 hPa) ten zuidwesten van Engeland te liggen. Een uitloper hiervan strekt zich uit naar Duitsland en Polen. We krijgen dan ook te maken met een weersverbetering. Het blijft dan op de meeste plaatsen droog en bij een afwisseling van wolkenvelden en zon wordt het omstreeks 20°. Zondag komt het hoog dichtbij of boven ons land te liggen. We krijgen meer zon en de maxima komen iets boven de 20° uit. Ook maandag lijkt het een aardige dag te worden met maxima rond 23°, dinsdag is er weer kans op een bui.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!

Weerman Huub Mizee.

Het was dinsdag geen onaardige dag. Wolkenvelden, maar ook geregeld zon.
(Foto: Lucas de Zwart, Valkenburgse Meer (Z.H.)