WOENSDAG 22 januari 07:00 uur

Weinig verandering.

In het weerbeeld komt voorlopig maar weinig verandering. Een krachtig hogedrukgebied strekt zich helemaal uit van het zeegebied ten zuidwesten van Ierland (1043 hPa) via ons land, Duitsland, midden- en zuidoost-Europa (1041 hPa) tot boven de Zwarte Zee. De lucht boven onze omgeving is echter vochtig zodat het bewolkt en nevelig is. Een zwak warmtefront bereikt ons vanmiddag uit het noorden zodat er dan plaatselijk wat motregen kan vallen. Verder is er niet meer wind dan 2-3 Bft, eerst uit zuid tot zuidwest, vanmiddag overwegend westelijk. De maximumtemperatuur wordt 6 of 7°.

Komende nacht blijft het bewolkt en nevelig met plaatselijk mist. De wind wordt zwak noordelijk, later veranderlijk en de minima zullen rond 3° uitkomen. Ook morgen is het bewolkt en nevelig met plaatselijk mist of wat motregen. Later op de dag krijgen we misschien wat opklaringen. Bij weinig wind wordt het dan ongeveer 6°.

Het hogedrukgebied neemt weliswaar langzaam in betekenis af, maar blijft ook na morgen nog bepalend voor ons weer. Ook vrijdag blijft het nog droog met mogelijk enkele opklaringen. In de nacht en vroege ochtend kan het licht vriezen, overdag wordt het slechts 2 tot 4°. Vanaf zondag krijgen we een overgang naar wisselvallig en zachter weer.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!

Weerman Huub Mizee

Het is deze dagen bewolkt, nevelig en soms mistig.
(Foto: Arie-Jan Lam)