Over Huub Mizee

Sinds augustus 1969 houd ik me bezig met het weer. Ik was toen 11 jaar. Voor die tijd had ik vooral belangstelling voor ruimtevaart en sterrenkunde. Maar toen ik op  TV  de beelden zag van de zware orkaan Camille die in augustus 1969 het zuiden van de Verenigde Staten teisterde, wilde ik weten hoe zo’n orkaan kon ontstaan. Ik kocht boekjes over het weer en kreeg steeds meer interesse in weerverschijnselen. Mijn vader hielp me om een eigen weerstation te bouwen en vanaf dat moment heb ik eigenlijk dagelijks het weer bijgehouden. Elke ochtend luisterde ik al heel vroeg naar de weerberichten van het KNMI en schreef de verwachting op, om het in de gang op te hangen voor mijn ouders, zussen en broer voor ze de deur uitgingen.

De rode draad

Het weer is altijd een rode draad in mijn leven geweest. In 1972 werd ik als weeramateur lid van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (VWK). Ook had ik vrij veel contact met het KNMI en ben lange tijd regenwaarnemer voor Jan Pelleboer geweest (voormalig weerman uit Paterswolde). Sinds 2001 ben ik toegelaten tot de Nederlandse Vereniging ter Bevordering van de Meteorologie (NVBM) en ben ik erkend weervoorlichter.

Als vaste weerman

In juli 1989 kwam Radio West mij via het KNMI op het spoor en vroeg me om kort na een zware onweersbui op de radio iets te vertellen over onweer. Niet lang daarna werd ik gevraagd om  per 1 januari 1990 de vaste weerman bij Radio West te worden. In die tijd was dat goed te combineren met mijn werk als computer-operator bij de toenmalige Octrooiraad. In november 1996 ging TV West van start en werd mij gevraagd om full time weerman te worden voor zowel Radio-  als TV West (tegenwoordig Omroep West). Toen heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken.

Naast mijn werk is het weer ook nog steeds een hobby gebleven. Ook buiten werktijden blijf ik het weer volgen. Deze website is daar ook min of meer uit voortgekomen. Niet alle inhoud die op deze site is te vinden, kan geplaatst worden op de site van Omroep West. Het is een combinatie van eigen plezier en service naar het publiek, die mij heeft besluiten deze site te ontwikkelen.

Naast het weer heb ik ook nog andere liefhebberijen, zoals wandelen, de natuur en muziek.